Växtvägg ger naturens fördelar inomhus.

Växtvägg

Växtväggar är inte bara är snyggt och effektfullt utan fungerar även som ljudabsorbent och för att rena och syresätta luften. Dessutom tillför växtvägg otroligt mycket harmoni på en väldigt liten golvyta.

Vi hjälper er gärna att välja ut de bästa växterna för din levande växtvägg.

Växtvägg

UTMANINGAR – LYCKAS MED VÄXTVÄGG

Att installera växtväggar i kontorsbyggnader är ofta komplexa projekt som kräver mycket specialistkunskap. Till exempel:

Det finns lite eller inget naturligt ljus
i utrymmet.

Väggen ligger för nära arbetsområden där det finns ett ännu större behov än vanligt för exakt vattenkontroll.

Tillsammans med vårt bevattningsystem, installation och underhållstjänster kan vårt team ge råd och vägledning i varje steg i processen för att hjälpa till att förverkliga din vision och dina mål.

Emma Jägbeck

Växt & Trädgårdsdesigner

I samarbete med Oas Trädgård & Design är möjligheterna oändliga att genom väl genomtänkta växtval och färgkombinationer.

Emma Jägbek har omfattande erfarenhet av trädgårdsdesign och inredning. Rådfråga oss gärna om ditt projekt.

 

Växtvägg Inomhus

Växtvägg Utomhus

Några växter lämpliga för Växtvägg inomhus

Vad man ska tänka på när man väljer växter för levande väggar

 

Tänk på alla komponenter som en projektledare behöver tänka på för att deras team ska uppnå bästa resultat. Trädgårdsarbete – vertikalt eller inte, är inte annorlunda än bra projektledning. Växter spelar en avgörande roll för trädgårdsarbete, men du måste överväga fler element och andra faktorer för att uppnå perfektion.

 • Förhållande

  Tänk på växtförhållandena – viktigast av allt, ta hänsyn till väggens placering. Observera om det kommer att vara mestadels i skuggan eller om det kommer att få mycket solljus hela dagen. Om du till exempel väljer ett område i norrläge behöver du en annan uppsättning växter än en vägg i söderläge med timmar av direkt solljus. Till exempel bör solälskande växter odlas i nord-sydlig riktning, så den ena sidan får sol från öst och den andra-från väst. I allmänhet är tumregeln att ta reda på rätt orientering för dina växter. måste också säkerställa god dränering för din vertikala gröna vägg och ge dina bakväxter rätt näring, så att de kan trivas.

 

 • Kreativitet

  Kreativitet är ett måste för att få ut det mesta av din levande vägg genom att använda de tillgängliga resurserna väl. En utmärkt vana för alla blivande eller erfarna trädgårdsmästare skulle vara att alltid bära en behållare när du går i naturen. Bergiga landskap erbjuder stor biologisk mångfald och inspiration, så du kan alltid lägga till några vackra vilda arter på din vägg.

 

 • Estetik

  Smak är en personlig sak, men det är viktigt att genomföra någon form av symmetri när man installerar en växtvägg. Du kan experimentera med att odla olika blommande växter, kombinera lövväxter av olika storlek eller till och med lägga till lampor som förbättrar din trädgårds magiska utseende.

 

 • Biologist mångfald

  Genom att installera en växtvägg  kommer du naturligtvis att främja den så nödvändiga biologiska mångfalden i vår överbyggda stadsmiljö, det är säkert. Det är trots allt vårt uppdrag att spela en roll för att bevara naturen i stort. Som vi har nämnt ovan kommer din växtvägg utomhus att se ännu mer komplett ut om du lägger till blommor som erbjuder bin, insekter och fjärilar en naturlig livsmiljö.

Sammanfattningsvis

Nybörjare eller inte – Växtvägg är ett roligt sätt att skapa ett kreativt grönområde.

På så sätt kommer du inte bara att fördjupa din botaniska kunskap och njuta av att experimentera med design och estetik utan också kunna ha fler växtsorter, eftersom de inte tar upp markyta. Sist men inte minst kan din växtvägg också tillämpas utomhus. Så du enkelt kan gröna upp ditt uterum eller mur genom att skapa en fantastisk display av en väldesignad växtvägg.